Als landelijk projectteam vinden wij het op dit moment, met het opkomende Corona-virus, niet verantwoord op verschillende plekken in het land grotere groepen mensen samen te roepen uit naam van inclusie. Het landelijke evenement van de Dag van de 1000 Voorbeelden wordt daarom geannuleerd.

Met de Dag van de 1000 Voorbeelden willen we de successen uit de Banenafspraak vieren met werkgevers, instellingen en afgevaardigden uit alle arbeidsmarktregio’s. Alleen dan en alleen zo kunnen we dit waardevolle onderwerp op de juiste manier op de kaart te zetten. Uit verschillende arbeidsmarktregio’s ontvingen wij geluiden over uit voorzorg gecancelde evenementen. Dit, en zorgen over de gezondheid van de bezoekers, maken dit op dit moment onmogelijk om onbezwaard een feestelijke dag met talloze evenementen en in totaal duizenden bezoekers te organiseren.

Maar: uitstel betekent geen afstel. Sinds 2017 organiseren we ieder jaar een Dag van de 1000 Voorbeelden en we zijn zeker ook in 2020 van plan om op een actiegerichte manier aandacht te vragen voor de Banenafspraak. Gezien de huidige situatie kunnen we daar nu nog geen uitsluitsel over geven.