Vital Verheggen (47) is commercieel directeur van de WellColl Groep, een bedrijf met zes vestigingen in Limburg. Met name gericht op autoschadeherstel en hoogwaardige special paints en de laatste tien jaar ontwikkeld tot een brede dienstverlener op het gebied van mobiliteit. De collega’s zijn veelal nog direct actief op de werkvloer, maar vanuit zijn indirecte functie werkt hij nu zoveel mogelijk vanuit huis. In de huiskamer of de keuken, net waar de kinderen op dat moment niet zijn.

Hoe blijf je fit?
Volleyballen kan ik door de corona-maatregelen helaas niet, maar ik wandel nu wel twee tot drie keer per week met m’n vrouw, spring elke dag een half uurtje op de trampoline met mijn zoon en doe een paar keer per week een work-out van een half uur via YouTube met mijn dochter. Gezond eten en op mijn voeding letten, doe ik al mijn hele leven. Dat is ook wel makkelijk met een echtgenote die naast haar baan in de zorg gezond en lekker kookt en van elke maaltijd een feestje maakt. Daarnaast zorg ik dat ik voldoende slaap. Ik ga elke dag uiterlijk om twaalf uur naar bed. Door dat ritme erin te houden, voorkom je dat je op rare tijden gaat werken of ‘s nachts nog een film gaat kijken. Gelukkig ben ik nooit echt een piekeraar geweest. Ik val altijd makkelijk in slaap en dat helpt me om de volgende dag weer met nieuwe energie en creativiteit de crisis aan te gaan.

Wat doet het fysiek met je?
In de eerste weken na de corona-uitbraak was er toch wel paniek. De onzekerheid over de duur en intensiteit waarmee ons bedrijf wordt geraakt, was en is groot. Ik vind het allemaal heel spannend en normaal gesproken werkt dat verkrampend op mijn spieren. Dat is nu niet het geval, omdat ik goed ben blijven bewegen. Tegelijkertijd blijf ik in conditie en netjes op gewicht. Ik merk dat dit heel erg goed werkt.

Helpt dit ook om je hoofd leeg te maken?
Vooral de wandelingen met mijn vrouw vind ik ontzettend ontspannend. Je kunt je verhaal kwijt en neemt echt even de tijd voor elkaar. Ik vond wandelen altijd verschrikkelijk, maar begin het steeds meer te waarderen. Met vier bevriende ondernemers bouw ik sinds twee jaar aan een varend huisje. Eerst deden we dat samen op de maandagavond, maar nu werken we er ieder apart een avond in de week aan. Van zes tot half twaalf ben ik daar dan mee bezig. Niets ontspant me meer dan die hobby. Het is echt een uitlaatklep.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?
Ik doe heel gedisciplineerd elke ochtend en avond in bed rek- en strekoefeningen voor mijn onderrug en nek. Dat duurt niet langer dan vijf minuten, maar geeft me veel rust en regelmaat. Of het een soort yoga is? Ik weet het niet, maar het heeft zo’n positief effect op mijn lichaam en mobiliteit dat ik al anderhalf jaar geen fysiotherapie meer nodig heb gehad. Zeker met de stress van deze crisis is het een goede manier om de spanningen in je lichaam te controleren.

Lees de andere interviews in de rubriek LeegHoofd
Terug naar home Thuiswerken is topsport