Samenwerken aan veiligheid en innovatie. Dat is het doel van Safety Delta Nederland (SDN). In deze unieke samenwerking tussen overheid, wetenschap en (petro)chemische industrie wordt gezocht naar de beste manier om te vinden, verbinden en vernieuwen in veiligheid. Vanaf vandaag staan de site met daarop een Kennisbank en een Technology Catalogus online.

Safety Delta Nederland (SDN) heeft als doel om de Nederlandse (petro) chemische industrie in 2030 de veiligste ter wereld te laten zijn. Om dit doel te behalen hebben de overheid, de wetenschap en de chemische industrie de handen ineengeslagen om hier gezamenlijk aan te werken. SDN biedt een overkoepelend platform aan waar deze partijen elkaar kunnen vinden en kennis kunnen uitwisselen.

Veiligheidsconcepten
SDN levert laagdrempelige toegang tot kennis en ervaringen van gebruikers over veiligheidsconcepten, zowel op het terrein van de hard-, mind- als software. Daarnaast biedt het platform kansen voor innovatie in veiligheidsconcepten.

Gebruikersportaal en Kennisbank
Via het SDN gebruikersportaal krijgen betrokkenen toegang tot een Kennisbank en een Technology Catalogus met gratis informatie over veiligheidsconcepten en de toepassing hiervan. De Kennisbank legt de focus op bestaande projecten die mogelijkheden bieden voor de rest van de industrie. In de Technology Catalogus worden technische ontwikkelingen tentoongesteld uit verschillende industrie├źn. Daarnaast zijn er via de SDN-website expertnetwerken te vinden die zich inzetten om kennis rondom veiligheidsthema’s verzamelen en deze kennis verder te ontwikkelen.

Vinden, verbinden en vernieuwen in veiligheid
Door samen te werken met de Nederlandse (petro)chemische industrie en haar ketenpartners, wetenschapsinstellingen en de overheid, hoopt SDN de komende jaren grote stappen te maken op het gebied van veiligheid binnen de industrie. Het is dan ook de ambitie van de SDN om Nederland een internationaal gewaardeerde en erkende toppositie te laten innemen op het terrein van ontwikkeling van veiligheidsconcepten met betrekking tot gevaarlijke stoffen. Dit hopen we te bereiken door samen te werken en elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Kijk voor meer informatie op www.safetydelta.nl