De meeste Nederlanders (83%) houden hun eetpatroon aan nu ze door de coronamaatregelen massaal thuis werken. Dat blijkt uit onderzoek dat het Voedingscentrum deed onder 1.030 Nederlanders. Toch blijkt dat 1 op de 10 mensen wel meer tijd en aandacht besteedt aan gezonder eten. Ook zijn de meeste mensen veel bewuster bezig met hygiëne in de keuken. Bekijk de uitkomsten en tips.

Uitkomsten onderzoek
Bekijk op de website van het Voedingscentrum alle uitkomsten van het onderzoek.

Tips Voedingscentrum om gezond te blijven eten tijdens coronamaatregelen

• Koop vooral gezond eten en drinken en creëer je eigen gezonde omgeving: wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten.

• Zet fruit in zicht en zet snoep, koek en snacks uit het zicht. Je pakt makkelijker van eten dat je ziet.Snack tussendoor dingen als snoeptomaten, stukjes komkommer, snackwortels of ongezouten noten. Of neem bijvoorbeeld magere yoghurt met fruit of een extra volkoren boterham.

• Houd vast aan je gebruikelijke eetmomenten, ontbijt, lunch en avondeten en maximaal 4 keer iets tussendoor. Bepaal ’s ochtends al welke tussendoortjes je die dag gaat nemen, dan laat je het niet van het moment zelf afhangen.

• Heb je meer tijd om te koken? Gebruik deze tijd om gezond te experimenteren in de keuken. Die nieuwe gezonde recepten kun je dan blijven maken, ook ná de coronamaatregelen. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de recepten van het Voedingscentrum en meld je daar aan voor het Menu van de week.

Terug naar home Thuiswerken is topsport