NLinBusiness helpt Nederlandse ondernemers met internationale ambities op weg door het delen van marktinformatie, evenementen en handelsmissies en contacten met betrouwbare zakenpartners in binnen- en buitenland via een digitaal platform. NLinBusiness is een reeds enkele jaren bestaand initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Hierbij wordt intensief samengewerkt met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en een aantal brancheverenigingen met als doel om de export te stimuleren en meer ondernemers naar meer buitenland te helpen.

Per 1 januari aanstaande zal het platform een nieuwe fase in gaan, als onderdeel van een versterkt Nederland onderneemt Maatschappelijk! (NLoM!), dat met coalities praktische samenwerking en programma’s organiseert voor de grote veranderingsprocessen van deze tijd. Door deze strategische samenwerking denken we ondernemers met internationale ambities nog beter van dienst te kunnen zijn.

Per 1 september jongstleden versterkt Anita Blankenstijn het team van NLiB. Samen met Daan Marks, directeur international business, zal zij er de komende periode aan werken om nog meer ondernemers via een verstevigd digitaal platform te kunnen ondersteunen. We kijken uit naar het vervolg van samenwerking tussen NLiB en NLoM! en de uitbreiding van digitale dienstverlening voor ondernemers met ambities voor internationaal ondernemen.