Artikelen Vitaal

Met de Ommetje-app aan de wandel, ook voor bedrijven

december 8th, 2020|

We werken massaal thuis, gaan veel minder vaak de deur uit, maar moeten voor onze mentale en fysieke gezondheid wel blijven bewegen. Die combinatie blijkt nog best lastig te zijn. De Hersenstichting heeft daarom een gratis app ontwikkeld die mensen stimuleert en motiveert om vaker een wandeling te maken: de Ommetje-app. Inmiddels hebben al zo’n 150.000 particulieren de app geïnstalleerd. Binnenkort wordt ook gestart met ‘Ommetje voor Bedrijven’.

12 tips van ondernemers voor thuiswerken

december 2nd, 2020|

Na 8 maanden thuiswerken zijn we zeker nog niet helemaal gewend, maar er komen wel steeds meer goede tips uit de praktijk. Opinieblad Forum verzamelde er 12 van ondernemers, van kleine stappen als online koffiemomenten tot structurele vragen als wat te doen met onboarding en acquisitie.

Podcastwandelingen in de Week van de Werkstress

november 19th, 2020|

Maakt u ook graag een ommetje voor de afwisseling? Speciaal voor de Week van de Werkstress (16-20 november) hebben de partners van het Alles is Gezondheid-netwerk podcastwandelingen geplaatst. In die week staat er elke dag een informatieve podcast klaar over stress, bewegen, mentale gezondheid en welzijn. Ook is er iedere dag een podcast ter ontspanning met natuurgeluiden. Zeker fijn als je in een stadswijk of kantooromgeving wandelt! De activiteiten zijn bedoeld om werkend Nederland te inspireren op initiatief van GGD Zuid-Holland Zuid met input van Werken in Beweging en ‘Groen Voor Gezond Beleid’.

Webinar: Beter thuiswerken met tips van professional organizers

november 16th, 2020|

Heb je bij het thuiswerken behoefte aan meer rust en overzicht en denk je dat het beter kan? Volg dan het gratis webinar ‘Beter thuiswerken met tips van professional organizers’ op donderdag 3 december, vanaf 16.00 uur. In het webinar helpen professional organizers werknemers en werkgevers vooruit. Bijvoorbeeld met tips over het aanbrengen van structuur en om productiever te zijn vanaf je thuiswerkplek. Een aantal experts van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) zijn betrokken en geven je praktische tips en tricks.

Verzuimkosten door werkstress opgelopen

november 16th, 2020|

Het aantal werknemers met burn-outklachten lag vorig jaar rond de 1,3 miljoen, oftewel 17 procent van de beroepsbevolking. Dat is ongeveer gelijk aan het jaar ervoor, zo blijkt uit een onderzoek van TNO en het CBS, dat is gepubliceerd bij de start van de ‘Week van de Werkstress’.

Nieuw: online kennisplatform Werken in Beweging

november 12th, 2020|

Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Daarom is er nu het online kennisplatform Werken in Beweging. Dit is gestart door Wandelnet en Fietsersbond in opdracht van het ministerie van VWS samen met werkgevers. Op de website vinden werkgevers informatie en handige tips en tricks om medewerkers in beweging te krijgen. Wist u bijvoorbeeld dat wandelend vergaderen de kans op hart- en vaatziekten met 70% verkleint?