Artikelen Vitaal

Gratis hardloopschema’s voor elk niveau

juni 1st, 2021|

Lukt het jou nog steeds om te blijven bewegen naast het thuiswerken? Of is er in de winter een beetje de klad in gekomen? Hardlopen is een van de populairste vormen van bewegen in deze coronatijd, je kunt gewoon vanuit huis starten. Maar het is wel belangrijk dat verantwoord te doen! Daarom heeft Hardlopen.nl (van de Atletiekunie) gratis hardloopschema’s beschikbaar.

Doe mee aan de Werken=Bewegen Challenge!

mei 12th, 2021|

Dat bewegen tijdens de werkdag belangrijk is weten we eigenlijk wel. Maar toch komt het nog vaak voor dat we vrijwel de hele dag ingespannen achter de computer zitten. Wil je dat doorbreken? Dan is de Werken=Bewegen Challenge wat voor jou.

Vitaliteit met een knipoog: hoe Exact inspeelt op de coronatijd

april 26th, 2021|

Minder controle en meer eigen verantwoordelijkheid voor medewerkers bij de uitvoering van hun taak. Dat was één van de dingen die Florien de Nijs wilde bereiken bij softwarebedrijf Exact, toen ze daar zo’n anderhalf jaar geleden aantrad als HR-directeur. Ze wist toen nog niet dat iedereen een paar maanden later het hoofdkantoor in Delft moest verlaten en dat het ‘loslaten’ noodgedwongen in een versneld tempo terechtkwam.

Tips voor managers bij balanceren in coronatijd

april 20th, 2021|

In de paper ‘Balanceren in coronatijd’ biedt het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) handvatten voor managers om effectief leiding te geven. De inzichten komen voort uit wetenschappelijke kennis en ervaringen uit de praktijk. De tips zijn gebaseerd op vijf thema’s waar leidinggevenden mee te maken hebben, zoals gezond werken.

Verbinden in coronatijd: de thuiswerkaanpak van NVB

april 13th, 2021|

Van een plantje op je bureau tot een plankingchallenge en een receptenestafette: de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zet extra in op vitaliteit juist in deze periode van thuiswerken. Bij de NVB is vitaliteit al jaren een vast onderdeel van het beleid. Volgens adjunct-directeur Floris Mreijen is dat proces in een stroomversnelling gekomen door de coronacrisis.