Project omschrijving

Mindfulness aandachtsoefeningen

Hoe zorg je dat je ruimte en tijd voor jezelf neemt in deze periode waarin alles anders is/lijkt dan voorheen? Hoe kan je afstand nemen van je gedachten om zo te merken hoe het op dit moment met je is? Hoe kan je praktisch omgaan met stress? De volgende Mindfulness aandachtsoefeningen leveren praktische technieken om de aandacht te trainen en de mentale fitheid te bevorderen.

1. Introductie bodyscan

De introductie bodyscan is een uitleg over het toepassen van de bodyscan voor degenen die deze oefening nog niet eerder hebben gedaan.

2. Bodyscan

De bodyscan is een oefening in aandacht waarin de je de aandacht verplaats door het lichaam. Door de aandacht te verplaatsen naar het lichaam ontstaat er meer rust in het hoofd, Ook wordt je je meer bewust van fysieke sensaties waardoor je je lichaamsbewustzijn vergroot en eerder herkent wat je lichaam nodig heeft. Je leert je grenzen te herkennen en kunt jezelf, indien nodig, eerder afremmen.

3. SOS 1, Lichaam als geheel

Merk je dat je teveel in je hoofd zit? Doe dan deze korte oefening en merk dat het verplaatsen van de aandacht naar je lichaam rust breng.

4. SOS, Focus op de adem

We denken vaak aan de toekomst en het verleden en daardoor minder in het hier en nu. Train met de adem om meer in het moment te komen.

5. SOS 3, Als de stress te hoog is

Doe deze oefening als het gevoel van stress je te veel wordt. Leer, onder begeleiding, even te stoppen en te kijken wat er nodig is.

Terug naar home