Project omschrijving

NLWerktDoor

De coronacrisis heeft de situatie op de arbeidsmarkt opgeschud. NLWerktDoor verbindt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt snel en direct.

Door alle coronamaatregelen hebben sommige bedrijven minder werk voor hun werknemers. Maar in andere sectoren, zoals transport, levensmiddelenhandel, zorg en techniek, staan werkgevers juist te springen om personeel. Met de samenwerkende partners in Perspectief op Werk zetten we aan het begin van de coronacrisis NLWerktDoor op. Het platform brengt werkgevers met vraag in contact met bedrijven met aanbod in personeel, en met organisaties die hen bij de personeelsvraag kunnen ondersteunen.

Snel werkgevers die door de coronacrisis overvallen werden verder helpen, en daarmee de economie op gang houden. Dat was het uitgangspunt voor NLWerktDoor. In 35 arbeidsmarktregio’s zaten professionals klaar om werkgevers te helpen bij hun arbeidsmarktvraagstukken. Maar werkgevers wisten vaak niet waar te beginnen. Daarom benutten we de kracht van de landelijke samenwerking in Perspectief op Werk. Het platform NLWerktDoor vangt de eerste vraag op, en verbindt die met aanbod van andere bedrijven en met regionale experts die werkgevers verder kunnen helpen. Ook brengen we regionale en sectorale initiatieven in beeld. Daarnaast kunnen werkgevers hun aanbod voor medewerkers op de site laten plaatsen zodat rechtstreeks contact tussen werkgevers kan ontstaan.

Stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! heeft in opdracht van de samenwerkende partners in Perspectief op Werk de bouw en onderhoud van het platform voor haar rekening genomen en verzorgt het eerste contact met werkgevers.

Highlights van NLWerktDoor

  • Meer dan 20.000 unieke bezoekers

  • Rechtstreekse matches tussen werkgevers onderling

  • Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geplaatst bij werkgevers

Praktijkverhalen

Neem voor alle vragen, ondersteuning en nieuws contact met ons op!

Contact