Recept van de week

Elke week bedenkt Brenda Frunt van de Voedingsacademie een lekker, gezond én makkelijk recept voor je.

Wortel-keek je nou naar mij?

Banaan-wortelcake

Ingrediënten

  • 250 gram geraspte wortel

  • 2 eieren

  • 1 banaan

  • 75 gram Medjool dadels, ontpit

  • 100 ml water

  • 100 gram havermeel of speltmeel

  • 100 gram havermout

  • 16 gram bakpoeder

  • 2 theelepels kaneel

  • 2 theelepels speculaaskruiden

  • 100 gram gemengde noten, in stukjes
    (bij voorkeur walnoot, pecan en hazelnoot)

  • paar pompoenpitten voor de bovenkant

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de wortel, eieren, banaan, dadels en het water in de blender tot een glad
    geheel.
  • Schenk de gladde mix in een grote kom. Voeg alle droge ingrediënten, behalve de
    pompoenpitten, (meel, havermout, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden, noten,
    zout) 1 voor 1 toe aan deze mix. Meng dit goed door elkaar heen met een garde of
    een spatel.
  • Bedek het bakblik met bakpapier en giet vervolgens het beslag in het bakblik.
    Zorg ervoor dat het beslag gelijk wordt verdeeld in het blik. Versier de loaf met
    een aantal pompoenpitten en schuif ‘m voor circa 40 minuten in de oven.

Wanneer de bovenkant iets te snel bruin kleurt is het aan te raden de loaf te bedekken met de rand van het bakpapier zodat de cake niet aanbrandt.