Recept van de week
Elke week bedenkt Brenda Frunt van de Voedingsacademie een lekker, gezond én makkelijk recept voor je.
Wortel-keek je nou naar mij?
Banaan-wortelcake
Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Mix de wortel, eieren, banaan, dadels en het water in de blender tot een glad
geheel. - Schenk de gladde mix in een grote kom. Voeg alle droge ingrediënten, behalve de
pompoenpitten, (meel, havermout, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden, noten,
zout) 1 voor 1 toe aan deze mix. Meng dit goed door elkaar heen met een garde of
een spatel. - Bedek het bakblik met bakpapier en giet vervolgens het beslag in het bakblik.
Zorg ervoor dat het beslag gelijk wordt verdeeld in het blik. Versier de loaf met
een aantal pompoenpitten en schuif ‘m voor circa 40 minuten in de oven.
Wanneer de bovenkant iets te snel bruin kleurt is het aan te raden de loaf te bedekken met de rand van het bakpapier zodat de cake niet aanbrandt.