Recept van de week

Elke week bedenkt Brenda Frunt van de Voedingsacademie een lekker, gezond én makkelijk recept voor je.

Compote van sardientjes – bijgerecht voor 4 personen

“Fish in a barrel!”

Ingrediënten

  • 3 witte uien, gesnipperd

  • 3 rode paprika’s, fijngesneden

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes

  • 2 tot 3 eetlepels zwarte olijven,
    eventueel fijn gesneden

  • 1 eetlepel gedroogde kervel

  • 2 blikjes sardientjes zonder huid
    en graad, op basis van olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Fruit de uien en paprika aan in 2 eetlepels olijfolie op een lage temperatuur voor circa 15 minuutjes, roer regelmatig.
  • Voeg de ontvelde tomatenblokjes erbij en bak nog een minuutje mee.
  • Doe alles in een mooie kom, voeg de olijven toe samen met de kervel en prak de sardientjes erdoor (met de olijfolie uit het blikje). Voeg zout en peper naar smaak toe..

Lekker als bijgerecht bij een salade, een pasta met volop groenten of voor op brood.