Recept van de week

Elke week bedenkt Brenda Frunt van de Voedingsacademie een lekker, gezond én makkelijk recept voor je.

Eat pasta run fasta

Eiwitrijke pasta (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 rode ui, in blokjes

  • 1 witte ui, in blokjes

  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1 courgette, in dunne schijfjes

  • 250 gram kastanjechampignons, in schijfjes

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 4 grote handen verse bladspinazie

  • 350 gram volkorenpasta

  • 4 eetlepels zwarte olijven

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 100 gram kikkererwten (uit blik)

  • 2 eetlepels geraspte kaas

  • 4 eetlepels zongedroogde tomaat

  • 1 blik kokosmelk 400 ml

  • 1 bouillonblokje

  • Optioneel: zwarte peper, citroensap, verse basilicum, pijnboompitten

Bereiding

  • Verwarm de kokosolie in een grote (wok)pan. Bak de rode en witte ui en de knoflook op hoog vuur tot alles glazig wordt.
  • Voeg de courgette, champignons, sojasaus en paprikapoeder toe. Bak de groenten samen totdat ze zacht zijn.
  • Voeg de volkorenpasta, kikkererwten, olijven, geraspte kaas en zongedroogde tomaat toe. Roer alles even goed door elkaar en voeg daarna de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de plan en laat het 15 minuten sudderen, tot de pasta zacht is. Roer regelmatig, zodat het niet aan elkaar blijft plakken.
  • Als de pasta en groenten zacht zijn, zet je het vuur uit en voegt de spinazie toe. Roer de spinazie goed door de pasta heen, zodat het slinkt.
  • Voeg eventueel nog wat zwarte peper en citroensap toe en serveer de pasta met wat verse basilicum en pijnboompitten.

In dit recept kun je de kikkererwten ook vervangen door wat blokjes kipfilet. Voeg deze dan toe na het bakken van de uien en knoflook.