Recept van de week

Elke week bedenkt Brenda Frunt van de Voedingsacademie een lekker, gezond én makkelijk recept voor je.

Qui nou wat?

Quinoa-salade (4-5 porties)

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 centimeter

  • halve bloemkool in kleine roosjes

  • 1 courgette, in blokjes gesneden

  • 1 aubergine, in blokjes gesneden

  • 1 gele paprika, zaden en zaadlijsten verwijderen, in blokjes gesneden

  • 1 rode puntpaprika, zaden en zaadlijsten verwijderen, in blokjes gesneden

  • 1 grote rode ui, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd

  • 150 gram quinoa

  • 1,5 tot 2 eetlepels tahin

  • scheutje citroensap

  • een flinke hand rucola

  • peterselie

  • amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten naar smaak

  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de blokjes zoete aardappel en de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zet voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. Schep tussentijds nog een keer om.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak daarin de courgette, aubergine, gele paprika, rode puntpaprika, ui en knoflook op een matig vuur voor ongeveer 15 minuten.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
  • Maak ondertussen de dressing door de tahin en citroensap te mengen met een eetlepel olijfolie.
  • Neem een grote kom en voeg daar een flinke hand rucola aan toe. Daarna alle groente, de quinoa en de dressing. Meng alles goed door elkaar.
  • Maak het geheel af met wat peterselie, amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten.