Recept van de week
Elke week bedenkt Brenda Frunt van de Voedingsacademie een lekker, gezond én makkelijk recept voor je.
Alles loopt in de soep!
Spinazie-soep (2-4 kommen)

Ingrediënten
Bereiding
- Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit de ui ongeveer vijf minuten op matig vuur.
- Voeg de komijn en kerrie toe en laat nog eens stoven op laag vuur, tot alles zacht is.
- Voeg de blokjes zoete aardappel en de prei toe en laat even meestoven.
- Voeg de citroensap toe en maak in de tussentijd de bouillon.
- Schenk de bouillon in de pan tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Roer de laatste 5 minuten de spinazie door de soep en laat het slinken.
- Pureer de soep, breng het eventueel nog verder op smaak met peper en garneer naar wens met bijvoorbeeld kokosmelk, bieslook of pijnboompitjes