Recept van de week

Elke week bedenkt Brenda Frunt van de Voedingsacademie een lekker, gezond én makkelijk recept voor je.

Alles loopt in de soep!

Spinazie-soep (2-4 kommen)

Ingrediënten

  • olijfolie

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel kerrie

  • 1,5 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden

  • 1 prei, gesneden

  • 1 eetlepel citroensap

  • 500 ml. groentebouillon

  • 350 gram verse spinazie

  • peper naar smaak

Bereiding

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit de ui ongeveer vijf minuten op matig vuur.
  • Voeg de komijn en kerrie toe en laat nog eens stoven op laag vuur, tot alles zacht is.
  • Voeg de blokjes zoete aardappel en de prei toe en laat even meestoven.
  • Voeg de citroensap toe en maak in de tussentijd de bouillon.
  • Schenk de bouillon in de pan tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • Roer de laatste 5 minuten de spinazie door de soep en laat het slinken.
  • Pureer de soep, breng het eventueel nog verder op smaak met peper en garneer naar wens met bijvoorbeeld kokosmelk, bieslook of pijnboompitjes