Project omschrijving

Projectdetails

Safety Delta Nederland (SDN)

Safety Delta Nederland (SDN)

In Safety Delta Nederland (SDN) werken petrochemisch bedrijfsleven, overheid en wetenschap gezamenlijk aan de veiligste (petro)chemische industrie ter wereld.

Nederland als topregio voor de ontwikkeling en toepassing van veiligheidsinnovaties in de (petro)chemie. Vanuit de stichting NLoM! geven we invulling aan het programmabureau SDN, de communicatie in de (petro)chemische industrie over dit thema, en initiëren we sub-projecten die de veiligheid moeten verbeteren.

SDN biedt een overkoepelend platform aan waar partijen elkaar kunnen vinden en kennis kunnen uitwisselen.

Veiligheidsconcepten
SDN levert laagdrempelige toegang tot kennis en ervaringen van gebruikers over veiligheidsconcepten, zowel op het terrein van de hard-, mind- als software. Daarnaast biedt het platform kansen voor innovatie in veiligheidsconcepten.

Gebruikersportaal en Kennisbank
Via het SDN gebruikersportaal krijgen betrokkenen toegang tot een Kennisbank en een Technology Catalogus met gratis informatie over veiligheidsconcepten en de toepassing hiervan. De Kennisbank legt de focus op bestaande projecten die mogelijkheden bieden voor de rest van de industrie. In de Technology Catalogus worden technische ontwikkelingen tentoongesteld uit verschillende industrieën. Daarnaast zijn er via de SDN-website expertnetwerken te vinden die zich inzetten om kennis rondom veiligheidsthema’s verzamelen en deze kennis verder te ontwikkelen.

Vinden, verbinden en vernieuwen in veiligheid
Door samen te werken met de Nederlandse (petro)chemische industrie en haar ketenpartners, wetenschapsinstellingen en de overheid, hoopt SDN de komende jaren grote stappen te maken op het gebied van veiligheid binnen de industrie. Het is dan ook de ambitie van de SDN om Nederland een internationaal gewaardeerde en erkende toppositie te laten innemen op het terrein van ontwikkeling van veiligheidsconcepten met betrekking tot gevaarlijke stoffen. Dit hopen we te bereiken door samen te werken en elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen.

Naar de projectwebsite
Toon alle Circulair! projecten