FAQ items aan het laden...
Thuiswerken is topsport2020-06-03T10:14:38+02:00

Project omschrijving

Stimuleer fit en gezond thuiswerken bij jouw werknemers!

Nu we met zijn allen langere tijd zoveel mogelijk thuiswerken, is het belangrijk dat we dit op een goede en gezonde manier doen. Je kunt verschillende dingen doen om het thuiswerken zo prettig mogelijk te maken. Stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! brengt namens MKB-Nederland en VNO-NCW handige informatie en bruikbare tips bij elkaar op 1 plek. Dat doen we in samenwerking met onze experts op het gebied van bewegen, voeding, ontspannen en preventie. Ook organiseren we regelmatig online activiteiten waar iedereen vanuit huis aan kan meedoen, zoals workouts en spreekuren. Iedereen beleeft thuiswerken anders. Het kan voelen als topsport. Met alle fysieke en mentale uitdagingen en overwinningen die daarbij horen. Met dit platform helpen we jou als werkgever om voor je werknemers, én jezelf, de best mogelijke thuiswerktijd te realiseren.

Check het laatste nieuws!

Lees meer
Doe mee aan de workout!

Ergonomie

Informatie over de meest optimale werkplek en een goed ritme van de werkdag.

Lees meer

Fysiek en mentaal fit

Tips om in beweging te blijven en voldoende ontspanning te zoeken.

Lees meer

Voeding

Eet lekker, gezond en afwisselend met deze tips van experts.

Lees meer

Laatste stand van zaken

Help mee met onderzoek naar thuiswerken en lees de laatste informatie.

Lees meer

Doe mee met onze online activiteiten!

Twee tot drie keer per week plaatsen we hier een leuke video om mee te bewegen, mentaal fit te blijven of lekker te koken! Neem even een moment van ontspanning met de mindful yoga-oefening van Mariet Verhagen.

Bekijk eerdere workouts en oefeningen!

Ergonomie

Een goede thuiswerkplek is essentieel om thuiswerken langere tijd op een prettige manier vol te houden. Het is even wennen aan een ander bureau en een andere dagindeling en vaak is het roeien met de riemen die je hebt. Wij helpen met praktische tips.

Hoe richt ik mijn werkplek in?

Wat is de ideale werkhouding, hoe zit het met de lichtinval en hoe zorgen we voor goede afwisseling in de werkdag? In dit artikel vind je praktische tips.

Arboportaal

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de werkplek van je werknemer, ook als deze door de huidige omstandigheden thuis werkt. In het Arboportaal vind je alle relevante informatie over thuiswerken bij elkaar.

Fysiek en mentaal fit

Op de fiets naar je werk, een loopje naar het koffie-apparaat en even kletsen met je collega. Dat moet nu allemaal even op een andere manier. Reden te meer om tijdens je werkdag ruimte in te bouwen voor wat beweging, fysiek en mentaal. Hieronder wijzen we je de weg!

Basisprincipes thuiswerken

Hoe werk je fijn thuis en blijf je mentaal en fysiek fit? TNO zette de basisprincipes voor thuiswerken op een rij.

Naar de site

Bureau-oefeningen

Deze beweegtips kun je makkelijk tussen het werk door doen, naast je bureau of in de tuin.

Naar de tips

#Beweegthuis

Kenniscentrum Sport & Bewegen brengt alle informatie bij elkaar om jou thuis in actie te laten komen!

Naar de site

Omgaan met stress

Ben je gespannen door de coronasituatie? Praat erover met mensen om je heen of professionals.

Lees meer

Productiviteit

Thuiswerken is wennen. Hoe zorg je dat je op een prettige manier productief blijft? Tips van MKB Servicedesk.

Naar de tips

Hou maat met alcohol

Drink met mate! Bekijk de veelgestelde vragen over alcohol en COVID-19 bij het Trimbos-instituut.

Naar de site

Aanbieding hardloopcoach

De Atletiekunie biedt je gratis begeleiding bij het hardlopen! Verantwoord beginnen, binnen de richtlijnen van RIVM.

Lees meer

Aandachtsoefeningen

Van alle kanten komen vragen, geluiden en taken op je af. Deze korte oefeningen kun je doen achter je bureau en geven rust.

Lees meer

Voeding

Thuiswerken is topsport en daar hoort ook topsportvoeding bij. Lekker, en gemakkelijk te maken! Hier vind je alle inspiratie!

Voedingscentrum

Hoe blijf je gezond eten als je thuiswerkt? Een ander dagritme kan ook je eetpatroon beïnvloeden. Het Voedingscentrum geeft advies.

Naar de website

Iedere week een menutip!

“Eet je heel kleurrijk, dan weet je ook dat je al je vitaminen en mineralen binnenkrijgt.” Met de recepten van topsportkok Erik te Velthuis van Papendal zit dat wel goed!

Deze week: kleurrijke omeletwrap

 

 

Klik hier voor het recept

Laatste (wetenschappelijke) stand van zaken

Doe mee aan het TNO-onderzoek ‘werken tijdens de coronacrisis’!

Zijn jouw medewerkers ook op een andere manier aan het werk door de corona-maatregelen? Onderzoeksinstituut TNO vraagt werknemers om mee te doen aan onderzoek hiernaar. Via de TNO-app How am I gaat het instituut hen dan een tijdje volgen. Zo krijgen ze inzicht in de maatregelen die bedrijven nemen en de effecten daarvan. Verder kijken ze hoe veerkrachtig mensen zijn en of er creatieve initiatieven ontstaan.

Vraag jouw collega’s om mee te doen! De resultaten zijn later per sector in te zien, deelname is anoniem. Ook komt TNO met adviezen die werknemers én werkgevers helpen om zo goed mogelijk te functioneren in deze crisis.

Meld je aan

TNO-blog

Blog over de effecten van corona-maatregelen op het dagelijks leven en werk. Met goede initiatieven, resultaten van onderzoek en adviezen.

Naar de site

Leefstijladviezen op een rij

Loketgezondleven.nl heeft alle wetenschappelijk onderbouwde corona-leefstijladviezen verzameld. Veel van onze tips zijn hiervan afgeleid.

Naar de site

Mentale gezondheid

Het Trimbos-instituut heeft een kennisdossier over mentale gezondheid in coronatijd aangemaakt, met informatie en verwijzingen.

Naar de site

Handige links

Algemene informatie over corona van overheidsinstanties, links naar dienstverlening aan ondernemers en naar de betrokken experts.

Naar de pagina

Laatste nieuws

Het laatste nieuws en handige tips over fit blijven tijdens het thuiswerken

Rubriek LeegHoofd: “Zoetigheden houden we buiten de deur”

Sieger Dijkstra (51) is eigenaar van Soleila, een bedrijf in zonnepanelen in Groningen, en sinds december voorzitter van VNO-NCW MKB Noord. Door de uitbraak van corona werkt hij nu voor 80 procent vanuit huis. “Ik heb het geluk dat ik thuis een plek heb waar ik in alle rust kan werken.” Geen overbodige luxe met drie thuiswonende kinderen.

Rubriek LeegHoofd: “Het nieuwe ritme went opvallend snel”

Hans Kamps (67) is lid van het bestuur van Nederland Onderneemt Maatschappelijk en onder meer voorzitter van het Verenigd Zorgcollectief* en de Raad van Toezicht van het Kröller-Muller Museum. Daarnaast is hij econoom, ondernemer en publicist. Door de corona-uitbraak werkt hij nu vanuit zijn werkkamer in Westbroek, onder de rook van Utrecht. “Waar ik normaal veel onderweg was van A naar B, zit ik nu achter de laptop met Team-vergaderingen en andere virtuele bijeenkomsten. En ik moet zeggen: dat bevalt me goed.”

Tips voor werkgevers bij ziekteverzuim werknemers door psychische klachten

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat mensen meer psychische problemen ervaren nu de coronacrisis voortduurt. Ook werknemers die niet eerder psychische problemen hadden, kunnen klachten krijgen. De AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland) heeft een handreiking samengesteld die werkgevers helpt om ziekteverzuim door psychische klachten te verminderen of zelfs te voorkomen.

Alle artikelen

Deze site is een initiatief van Vitaal Bedrijf, een programma in ontwikkeling dat ondernemers via een vitaliteitstraject helpt bij het realiseren van een gezond en succesvol bedrijf. Vitaal Bedrijf wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en SZW.