Project omschrijving

Vacature: communicatiemedewerker NLwerktaanwerk

Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! is een organisatie met als doel uitvoering te geven aan projecten met een maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij doen dit voor, door en met ondernemers. In de uitvoering van onze werkzaamheden staat het werkgeversperspectief centraal. St. NL Onderneemt Maatschappelijk! is gelieerd aan VNO-NCW en MKB-Nederland.

Voor de uitvoering van ons arbeidsmarktproject NLwerktaanwerk zoeken wij een:

Communicatiemedewerker
12-16 uur per week

Werkzaamheden
Door het karakter van de werkzaamheden is geen dag hetzelfde; het informeren en inspireren van werkgevers staat centraal in al je handelen. Je werkt samen met de communicatiemanager en in een team met communicatiecollega’s, waaronder een event-organisator. Tot de kerntaken behoren onder andere de volgende elementen:

 • Schrijven van teksten voor de website, voor evenementen en voor regisseurs om in te zetten richting werkgevers.
 • Invoeren van teksten, evenementen en routekaarten op de website.
 • Zorgen dat nieuwe communicatiemiddelen (zoals flyers) worden gerealiseerd (o.a. traffic).
 • Maken en/of plaatsen van social media berichten.
 • Mede-ontwikkelen van kennisdocumenten, uitwerking van voorbeelden en overige materialen voor inhoudelijk gebruik.
 • Bijhouden van interne kennisdossiers voor arbeidsmarktregisseurs.
 • Het (mede) organiseren van evenementen.
 • Het schrijven van Google-Adwords advertentieteksten (je weet hoe dit moet of vindt het leuk om dit te leren).
 • Incidenteel maken van verhalende verslagen van evenementen voor op de website (inclusief aanwezigheid ter plaatse).
 • Ondersteuning tijdens evenementen (op locatie)
 • Doen van suggesties voor nieuwe materialen en artikelen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste collega met een ondernemende en dienstverlenende instelling, die in staat is de boodschap om te zetten in informerende en inspirerende communicatiemiddelen. Je luistert goed naar de vraag van werkgevers of collega’s en weet deze om te zetten in voorstellen voor geschikte communicatiemiddelen, zowel on- als offline. Een grote mate van zelfstandigheid is binnen de setting van ons team gewenst; grotendeels worden de werkzaamheden nl. vanuit huis ingevuld. We zoeken een collega met een proactieve instelling, een enthousiasteling die net als wij gemotiveerd is om samen de klus te klaren.

St. NL Onderneemt Maatschappelijk! biedt:
Een veelzijdige rol met veel eigen verantwoordelijkheid, een flexibele en informele werksfeer en ruime mogelijkheid tot ontplooiing. Je werkzaamheden kunnen grotendeels tijd- en plaatsonafhankelijk worden ingevuld. Voor de invulling van de werkzaamheden gaat onze voorkeur uit naar invulling via een Overeenkomst van Opdracht. Het betreft hier werkzaamheden van tijdelijke aard, vooralsnog tot einde 2023. Het betreft een functie van 12-16 uur per week. In overleg zijn veel mogelijkheden bespreekbaar, bijvoorbeeld een koppeling met de gelijktijdig openstaande vacature voor communicatiemedewerker voor het project Op naar de 125.000 banen.

Meer informatie of interesse?
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Gilles Gerth of Martine Schuijer. Dat kan per mail via gilles.gerth@projecten.vnoncw-mkb.nl of via schuijer@vnoncw-mkb.nl. Heb je interesse? Maak dit dan schriftelijk kenbaar, voorzien van motivatie, CV en indicatie van het tarief via info@nlom.nl.