Versnellingshuis2022-08-26T16:19:15+02:00

Versnellingshuis Nederland Circulair!

Nederland maakt de transitie naar een (meer) circulaire economie. Het Versnellingshuis Nederland Circulair! helpt ondernemers met circulaire ambities.

Het Versnellingshuis Nederland Circulair! helpt ondernemers de (volgende) stap te zetten naar circulariteit. Dat doen we door ondernemers te inspireren, informeren en ondersteunen via drie programmalijnen.

Matchmaking: Met de community van het Versnellingshuis heb je een groot netwerk van ondernemers, experts en versnellingspartners tot je beschikking.

Maatwerk: De experts van het Versnellingshuis staan (kosteloos) voor je klaar om antwoord te vinden op jouw specifieke vraag, waarbij we je bijvoorbeeld kunnen koppelen aan kennisinstellingen, producenten, leveranciers, versnellingspartners of andere ondernemers.

Moonshots: ook wel doorbraakprojecten genoemd waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken. Het Versnellingshuis biedt jaarlijks aan vijf van dergelijke moonshots ondersteuning om samen met ondernemers de keten te helpen veranderen naar circulariteit. Namens de partners in het Versnellingshuis coördineert Nederland Onderneemt Maatschappelijk! het Moonshots programma.

Het Versnellingshuis is opgericht door VNO-NCW, MKB-Nederland, MVO-Nederland, Het Groene Brein en het ministerie van I&W.

Meer weten over de dienstverlening van het Versnellingshuis aan ondernemers? Neem contact op met Alwin Roest, bereikbaar via alwin.roest@projecten.vnoncw-mkb.nl

Artikelen

Groene Groeiers zoekt stagiair(e) community building / accountmanagement

Het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB-Nederland bestaat uit ondernemers die investeren in duurzame business cases op het gebied van energietransitie, circulaire productie en biodiversiteit. Het huidige netwerk moet worden doorontwikkeld tot een stevige community. Wij zoeken een stagiair die kan ondersteunen bij de ledenanalyse en het in kaart brengen van manieren om het netwerk te laten groeien.

Koningin Máxima bezoekt voorzitter Groene Groeiers

Yousef Yousef, voorzitter van het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB Nederland heeft op 17 februari Hare Majesteit Koningin Máxima rondgeleid in zijn bedrijf LG Sonic. Na de rondleiding vertelde hij haar over de uitdagingen van duurzame, innovatieve ondernemers bij het opschalen van hun bedrijf. Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Neem voor alle vragen, ondersteuning en nieuws contact met ons op!