Versnellingshuis2022-08-26T16:19:15+02:00

Project omschrijving

Versnellingshuis Nederland Circulair!

Nederland maakt de transitie naar een (meer) circulaire economie. Het Versnellingshuis Nederland Circulair! helpt ondernemers met circulaire ambities.

Het Versnellingshuis Nederland Circulair! helpt ondernemers de (volgende) stap te zetten naar circulariteit. Dat doen we door ondernemers te inspireren, informeren en ondersteunen via drie programmalijnen.

Matchmaking: Met de community van het Versnellingshuis heb je een groot netwerk van ondernemers, experts en versnellingspartners tot je beschikking.

Maatwerk: De experts van het Versnellingshuis staan (kosteloos) voor je klaar om antwoord te vinden op jouw specifieke vraag, waarbij we je bijvoorbeeld kunnen koppelen aan kennisinstellingen, producenten, leveranciers, versnellingspartners of andere ondernemers.

Moonshots: ook wel doorbraakprojecten genoemd waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken. Het Versnellingshuis biedt jaarlijks aan vijf van dergelijke moonshots ondersteuning om samen met ondernemers de keten te helpen veranderen naar circulariteit. Namens de partners in het Versnellingshuis coördineert Nederland Onderneemt Maatschappelijk! het Moonshots programma.

Het Versnellingshuis is opgericht door VNO-NCW, MKB-Nederland, MVO-Nederland, Het Groene Brein en het ministerie van I&W.

Meer weten over de dienstverlening van het Versnellingshuis aan ondernemers? Neem contact op met Alwin Roest, bereikbaar via alwin.roest@projecten.vnoncw-mkb.nl

Naar de website van Versnellingshuis Nederland Circulair!

Artikelen

Koningin Máxima bezoekt voorzitter Groene Groeiers

Yousef Yousef, voorzitter van het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB Nederland heeft op 17 februari Hare Majesteit Koningin Máxima rondgeleid in zijn bedrijf LG Sonic. Na de rondleiding vertelde hij haar over de uitdagingen van duurzame, innovatieve ondernemers bij het opschalen van hun bedrijf. Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Safety Delta Nederland lanceert website en kenniscentrum

Samenwerken aan veiligheid en innovatie. Dat is het doel van Safety Delta Nederland (SDN). In deze unieke samenwerking tussen overheid, wetenschap en (petro)chemische industrie wordt gezocht naar de beste manier om te vinden, verbinden en vernieuwen in veiligheid. Vanaf vandaag staan de site met daarop het de Kennisbank en een Technology Catalogus online.

Neem voor alle vragen, ondersteuning en nieuws contact met ons op!

Contact