Lukt het jou nog steeds om te blijven bewegen naast het thuiswerken? Of is er in de winter een beetje de klad in gekomen? Hardlopen is een van de populairste vormen van bewegen in deze coronatijd, je kunt gewoon vanuit huis starten. Maar het is wel belangrijk dat verantwoord te doen! Daarom heeft Hardlopen.nl (van de Atletiekunie) gratis hardloopschema’s beschikbaar.

Van nul tot de marathon
Hardlopen.nl is een platform voor alle hardlopers, op elk niveau. Wil je met hardlopen beginnen, of moet je weer opstarten na een winter waarin de kou je afschrikte? Of ga je voor een groter doel zoals een halve marathon? Aan de hand van de informatie op Hardlopen.nl stippel je de meest geschikte route uit om jouw hardloopdoel te bereiken. Met een gratis account kun je kiezen uit verschillende hardloopschema’s. Je traint bijvoorbeeld richting de 3 kilometer hardlopen en kiest zelf in welk tempo. Ben je vorig jaar al begonnen met hardlopen en zoek je nieuwe uitdagingen, dan zijn er schema’s om toe te werken naar 10 of 15 kilometer, of een halve of hele marathon. De schema’s zijn gemaakt door een expert op trainingsgebied en speciaal ontwikkeld voor Hardlopen.nl, je weet dus zeker dat je verantwoord aan de slag gaat.

Bekijk de schema’s

Hoofd leeg door hardlopen
In onze rubriek LeegHoofd komt hardlopen vaak aan bod. Zo vertelde Antoine Heideveld, directeur van Het Groene Brein: “Lekker rennen en even niet met mensen praten, maar gewoon het verstand op nul. Heerlijk vind ik dat. Ik probeer mijn werknemers ook mee te geven de tijd te nemen om hun hoofd leeg te maken. Wij zijn ‘denkwerkers’. Als je tussendoor ontspant, kun je je werk veel beter doen. Neem een lange lunchpauze en ga lekker naar buiten om te wandelen of te sporten. Die uren hoeven ze echt niet bij te houden. Het helpt om geestelijk vitaal te blijven.”

Ook Sieger Dijkstra, eigenaar van Soleila en voorzitter van VNO-NCW MKB Noord, loopt hard. “Ik loop één of twee keer in de week hard met mijn vrouw. Dan kletsen we meteen bij. En in het weekend loop ik minimaal 10 kilometer. Sporten kost wat tijd, maar je krijgt er veel tijd voor terug. Het geeft mij meer energie om mijn werk goed te doen. Tussen het werken door sporten, zorgt ervoor dat ik meer ruimte heb in mijn hoofd.”