De vierde werkweek van juni begint met de Internationale Yoga Dag op 21 juni! Deze door de Verenigde Naties ingestelde dag is volgens de organisatie sinds de coronapandemie waarin veel mensen thuiswerken belangrijker dan ooit. Want yoga helpt om het fysieke en mentale welzijn te verbeteren: daarom is het thema dit jaar ‘yoga voor het welzijn’.

Wil je het ook eens proberen? Begin jouw werkweek ontspannen en start met simpele oefeningen die je achter de computer kunt doen! Voor Thuiswerken is Topsport maakt Mariet Verhagen van Yoga op de Zaak regelmatig filmpjes met oefeningen. Probeer deze laatste workout voor rug, schouders en nek eens!

Pauzes voor een ontspannen flow
Mariet werkte zelf jarenlang in het bedrijfsleven en besloot zich in bedrijfsyoga, mindfulness en meditatie te specialiseren toen zij het effect ervan merkte. Ze adviseert thuiswerkers om pauzes te nemen omdat iedereen elke werkdag volgestopt wordt met prikkels. “Je zou je gedachtestroom even moeten stoppen of op zijn minst minderen, zodat er weer ruimte is voor creativiteit en concentratie. Ga bijvoorbeeld tijdens de lunch naar buiten, even wandelen.” Of start tussendoor een van de filmpjes met yoga-oefeningen (5-10 minuten) op, zoals deze met oefeningen die je in een ontspannen flow brengen.