Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Daarom is er nu het online kennisplatform Werken in Beweging. Dit is gestart door Wandelnet en Fietsersbond in opdracht van het ministerie van VWS samen met werkgevers. Op de website vinden werkgevers informatie en handige tips en tricks om medewerkers in beweging te krijgen. Wist u bijvoorbeeld dat wandelend vergaderen de kans op hart- en vaatziekten met 70% verkleint?

Stappenplannen en bruikbare tools

Werkgevers vinden op de site uitgebreide stappenplannen, handige tips, interessante feiten en cijfers en bruikbare tools om direct te downloaden. “Juist in deze tijd waarin veel mensen vanuit huis werken is het extra belangrijk om in beweging te blijven en regelmatig een ommetje te maken of de fiets te pakken,” vertelt Fietsersbond directeur Esther van Garderen. “We reiken werkgevers en medewerkers dan ook graag manieren en middelen aan om dit te stimuleren, zowel thuis als op de werkvloer,” vult Wandelnet directeur Ankie van Dijk aan.

Meedoen aan onderzoek

Naast het kennisplatform biedt Werken in Beweging werkgevers de mogelijkheid om supporter te worden. Zij kunnen kosteloos meedoen aan een grootschalig onderzoek naar de business case van beweeginvesteringen.

Terug naar home Thuiswerken is topsport